Thai Child Development Foundation

De Thai Child Development Foundation runt de Special School, een school voor kinderen met een beperking, in Pak Song in Thailand. De stichting verzorgt niet alleen onderwijs voor de kinderen, maar ook aangepaste medische zorg waar nodig. 

In 2019 hielpen we de stichting bij de realisatie van een gastenverblijf en in 2018 bij de realisatie van een sportveld en een overdekte sportruimte. In 2020 ondersteunden we via TCDF het Anti Human Trafficking and Child Abuse Centre, dat kinderen redt uit prostitutie en kinderhandel. 

In 2021 is de stichting, net als vele anderen in de corona pandemie, begonnen met het verspreiden van voedselpakketten voor honderden kinderen. De eerste pakketten zijn naar een aantal urgente groepen gegaan, waaronder een weeshuis/kostschool in Phuket waar 123 kinderen maanden in lockdown hebben gezeten op de slaapzalen (zonder hulp van bezoekers van buitenaf), een weeshuis en blijf-van-mijn-lijf huis waar 53 kinderen met een verleden in de sex industrie in Pattaya worden opgevangen, en 8 kinderen in een bergdorpje in het hoge noorden. We hebben de stichting hierbij ondersteund met een gift van € 2.500  

Zie meer informatie op de website

Waar: Thailand - Bedrag:2.500 - Wanneer: 2021